SMCC 2022

Stockholm Medical Cannabis Conference

At Clarion Hotel Sign

27 maj 2022

PÅ SVENSKA | IN ENGLISH

Deltagare & Talare

Stockholm Medical Cannabis Conference (SMCC 2022) presenterar stolt
konferensdeltagare och talare som kommer till Stockholm den 27 maj och
berättar mer om Medicinsk Cannabis:

Cornelia Jakobs har efter sin entré i Melodifestivalen och Eurovision
Turin 2022 med låten ”Hold Me Closer” tagit hela Sverige och Europa med
storm. Cornelia är konstnärssjälen som släppt sin musik independent
sedan 2018 – låtar som hon själv kallar för ”dynamisk känslo-svallande
live-musik”. Nu tar hon nästa steg. Med flera släpp inplanerade under
året och med en drömsk stämma som har förmåga att flytta berg såväl som
smälta hjärtan finns det inget annat att säga än att framgångssagan som
stavas Cornelia Jakobs bara har börjat.

Cornelia debuterade 2018 med ”Late Night Stories” och har blivit
lovordad med orden ”fulländad pop om ögonblickets mäktighet” samt stått
för musik till HBO-serien ”Björnstad” med låten ”Weight of the World”.

Pauline Burke Claseon har mångårig erfarenhet som harpist vid olika tillställningar, event och konserter. Hon studerar klassisk musik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och behärskar klassiskt, pop, medeltida musik, folkmusik från olika kulturer och mycket mer. Pauline har gästat välkända scener i Norden och bland meriterna finns även uppträdande inför kungaparet på Djursholms slott.

Andrew DeAngelo, Cannabisindustrikonsult och strategisk rådgivare, medgrundare av Harbourside & Last Prisoner Project, grundare av Andrew DeAngelo Consulting

Andrew DeAngelo är en visionär ledare med en bevisad meritlista när det gäller att genomföra systemiska sociala förändringar och utveckla bästa praxis inom cannabis – han är själva definitionen av en banbrytare och någon som stolt har gått på vägen som är mindre rest.

Marco Perduca, former Italian Senator (2008 to 2013) served on the Foreign Affairs, Justice, and Human Rights committees. For 20 years, he has coordinated the activities of the Nonviolent Radical Party at the United Nations in New York, Geneva and Vienna and has organized high-level meetings to abolish the death penalty in Africa and Central Asia. An expert on UN mechanisms with an emphasis on drug policy reform, Mr. Perduca has collaborated with British law firms and U.S. foundations on prisons and migrants’ rights in Italy. His letters and opinions have appeared in the International Herald Tribune, the Financial Times, The Wall Street Journal, The Guardian and Nature Italy. When in Parliament, he was often a guest on the BBC as a commentator on Italian politics. He has published three books and curated three. He has a blog on HuffingtonPost.it and in 2018 published a memoir, Farnesina Radicale on his international work. In 2021 he was appointed Sherpa of the Values 20 Group and presided over Italy’s Cannabis Referendum Committee.

Stefan Brosellid, Farmakolog, kommer att berätta ingående om det Endocannabinoida systemet och hur det fungerar rent molekylärt i kroppen vid farmakoterapi med medicinsk cannabis. Stefan Broselid Ph.D. i molekylärfarmakologi. Vetenskaplig rådgivare för Aureum Healthcare med ett brinnande intresse för fortbildning inom det endocannabinoida systemets inverkan på hälsa och sjukdom.

Thomas Skovlund Schnegelsberg är VD och medgrundare av STENOCARE A/S. Han har en magisterexamen från Copenhagen Business School med specialitet i strategi och kvalitetsledning och har tjänat +20 år i ledande befattningar för Microsoft i Danmark, Skandinavien, Storbritannien och Europa.

STENOCARE grundades 2017 och är en dansk odlare och leverantör av receptbaserade medicinska cannabisprodukter för patienter i Danmark, Sverige och snart Storbritannien. Det var det första och enda företaget i Danmark som fick medicinska cannabisoljeprodukter godkända 2018 och i Sverige 2020. Företaget har en farma-mentalitet till produktion och en bevisad meritlista för att arbeta med läkemedelsmyndigheter i flera europeiska länder.

Tina Horsted, MD, Horsted Institute, som är specialist i anestesi och smärtbehandling, Danmarks första och ledande specialist inom smärtbehandling med medicinsk cannabis och ägare av Smärtklinik i Köpenhamn.
Tina Horsted har arbetat i 20 år som läkare, överläkare och specialist i anestesiologi, intensivvårdsmedicin och smärtbehandling. Tina Horsted har en SSAI (The Scandinavian Society of Anesthesiology and Intensive Care Medicine) examen i smärtbehandling.

Robert Rademaker är ansvarig för att hantera Bedrocans juridiska verksamhet. Han arbetar med juridisk riskhantering och säkerställer efterlevnad av gällande lagar och förordningar. Robert är en betrodd rådgivare till Bedrocans högsta ledning och sekreterare i styrelsen.

Monique van Velzen, Intituut Medical Cannabis, är biträdande professor och forskningskoordinator vid Leiden University Medical Center. Hon bedriver gruppforskning om kronisk smärta och – i slutändan – det lämpligaste sättet att behandla människor med kronisk smärta. Hon är också styrelseledamot i Institutet för medicinsk cannabis (se nedan).

Julie Moltke, MD är en läkare med fokus på mental hälsa, stresshantering och den medicinska cannabisindustrin. Hon är författare till ”A Quick Guide to CBD” och grundare och tidigare redaktör för den London-baserade hälso-, välbefinnande- och cannabisvetenskapliga publikationen Getthedose samt The Holistic Medicine Podcast.

Damgaard, MD. har varit allmänläkare i Kolding 1987–2018. Tidigare diplomdoktor i idrottsmedicin och läkare för Danmarks alpina talanglandslag och Danmarks skaterlandslag. Utbildad i cannabis som medicin via konferenser och kurser i bland annat Tyskland, Spanien, Österrike och Kanada och klinikvistelse hos smärtspecialisten Tina Horsted, Köpenhamn. Har sedan 2018 tom idag arbetat med medicinsk cannabis på Klinik Horsted, Kolding.

Christopher Kainz är verkställande direktör Frankrike & biträdande direktör EU Business Development Aurora Europe GmbH. Han har varit hos Aurora i nästan 3 år, och bidragit till ledande strategiska, kommersiella och operativa projekt och initiativ över hela Europa, som till exempel det franska pilotprogrammet. Innan Chris kom till Aurora Europe spenderade han 3 år inom Financial Services Strategy på Parthenon-EY i London.

Peter Emil Sigetty är medgrundare och COO för Valcon Medical. Peter har en M.S.c i Economics & Business Administration och har en professionell bakgrund inom ekonomi och redovisning. Peter har arbetat i den medicinska cannabisindustrin sedan starten i Danmark 2018 där Valcon Medical grundades.

Valcon Medical är en danskbaserad kontraktstillverkningsorganisation som erbjuder en komplett outsourcinglösning för tillverkning av medicinska cannabisextrakt.

Jeppe Krog Rasmussen är en av grundarna till Dancann som är en börsnoterade tillverkare (odlare) av medicinsk cannabis. Krog Rasmussen har tilldelats priser för sitt företagande och är troligen världens yngsta och en av dom mest framgångsrika direktörer som verkar inom den medicinska cannabisindustrin, och det med en lysande framtid framför sig.

Moa Lily arbetar som skribent och reporter för nyhetssidan Cannabis i Fokus. Hennes fokus ligger på att sprida medvetenhet och kunskap kring medicinsk cannabis och lyfta fram patienternas röster

Under konferensen kommer hon bland annat att intervjua flertal medicinska cannabispatienter där dom får chansen att dela med sig om deras historia.

Christian Engström var EU-parlamentariker för Piratpartiet mellan 2009 och 2014 med fokus på frågor som rör friheten på internet. Efter tiden i EU-parlamentet har han engagerat sig för en faktabaserad narkotikapolitik. Han är krönikör hos Cannabis i Fokus.

Angelica Örnell är Verksamhetschef på Sveriges första smärtmottagning Aureum Healthcare som använder farmakoterapi med Medicinsk Cannabis som en del av behandling bland annat mot smärta, tremors och vård orsakat opioid beroende och skada.

Lena Dager är Forskningssjuksköterska med lång och bred erfarenhet av Kliniska prövningar. Lena har tidigare ansvarat för koordinering av kliniska prövningar i Fas 1-4 inklusive FIM (First in Man) inom flertalet diagnosgrupper samt med friska frivilliga.

På Aureum Healthcare arbetar Lena som vice verksamhetschef och leg sjuksköterska Till hösten är det planerat att Lena även kommer att sätta upp forskningsprojekt för Aureum.


SMCC 2022 har till syfte att upplysa genom att utbilda
läkemedelsbranschen, patientorganisationer samt den svenska
hälsosjukvården inom farmakoterapi med Medicinska Cannabisbaserade
preparat för svårbehandlad smärta och tremors. Stockholm Medical
Cannabis Conference, SMCC 2022 anordnas av det svenska Investmentbolaget Aureum Life AB och nyhetssajten Cannabis i Fokus.

Stockholm Medical Cannabis Conference (SMCC 2022) är ett
branschspecifikt slutet möte med betalt inträde för inbjudna och
utvalda.

Följ Cannabis i Fokus via Nyhetssajten, Twitch, YouTube och Facebook.

Följ Aureum Life via hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter.

Biljett köper du här: